Polosladká

Polosladké versus polosuché. Někdo si možná kladete otázku... je v tom vůbec rozdíl??? Tak jdeme na fakta. U polosladkého vína je obsah zbytkového cukru vyšší než maximální povolená hodnota u polosuchých vín a zároveň nesmí být víc než 45 g na 1 litr vína. A šoupneme to sem polopatě  - polosladká vína tedy musí mít mezi 12,1 – 45 g zbytkového cukru/litr. S polosladkými víny v rámci kvalitních hroznů setkáme u jakostních vín s přívlastkem výběr z hroznů či výběr z bobulí. Ráda bych připomněla, že chuť je subjektivní záležitost. Záleží na jednotlivci, na jeho preferencích, vytříbenosti chuťových buněk, příležitosti, při které se víno popíjí a také s jakými pochutinami se snoubí.

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem
chardannay 2021 výber z hroznu polosladke 2127
239 Kč / ks

Jakostní víno s...

Kód: 2127
vino bile ryzlink rynsky 2019 pozdni sber polosladke.jpg
Oceněné víno AWC Vienna
Ryzlink rýnský 2019
TATO OBLÍBENÁ ŠARŽE JE U NÁS A VÝROBCE JIŽ VYPRODANÁ
209 Kč / ks

pozdní sběr, polosladké...

Kód: 1918
vino bile ryzlink rynsky 2020 kabinetni polosuche (2)
169 Kč / ks

kabinetní, polosladké...

Kód: 2026
ryzlink rynsky 2021vyber z hroznu polosladke 2133
239 Kč / ks

výběr z hroznů...

Kód: 2133