Polosladká
Polosladké versus polosuché. Někdo si možná kladete otázku... je v tom vůbec rozdíl??? Tak jdeme na fakta. U polosladkého vína je obsah zbytkového cukru vyšší než maximální povolená hodnota u polosuchých vín a zároveň nesmí být víc než 45 g na 1 litr vína. A šoupneme to sem polopatě - polosladká vína tedy musí mít mezi 12,1 – 45 g zbytkového cukru/litr. S polosladkými víny v rámci kvalitních hroznů setkáme u jakostních vín s přívlastkem výběr z hroznů či výběr z bobulí. Ráda bych připomněla, že chuť je subjektivní záležitost. Záleží na jednotlivci, na jeho preferencích, vytříbenosti chuťových buněk, příležitosti, při které se víno popíjí a také s jakými pochutinami se snoubí.
Stránka 1 z 1 -
4 položek celkem